Vill du inte sola?

Allt om brun utan sol

Vill du få en brun hy utan att sola, men varför vill du bli brun utan solen?

När du bor i Sverige är det begränsat antal soltimmar. Det kan vara lättare att skaffa en fräsch solbränna genom att använda brun utan sol behandlingar. När du använder brun utan sol behandlingar slipper du risker med exempelvis hudcancer och att din hy blir snabbare föråldrad, vilket leder till rynkor.

Vill du bli brun utan solen?

Brun hy med betakaroten

Brun hy med betakaroten

Information om kosttillskottet betakaroten. Betakaroten gör så att din hud blir brun, du får en snyggare och fräschare hud när du väl vistas i solen. Om du funderar på att åka på charter snart så är det en bra ide att äta det några veckor innan du åker iväg.

Betakaroten är en antioxidant

Antioxidanter är ett samlingsnamn för ämnen som skyddar oss mot fria radikaler. Fria radikaler ökar när du har en infektion i kroppen. En av de vanligaste antioxidanterna är A-vitamin. Exempel på ”naturlig” föda som innehåller mycket A-vitamin är spenat, fisk, majs, apelsin och morötter. Äter du inte tillräcklig av dessa kan det vara bra om du äter vitamin tabletter.

Men hur är det kan du bli vackert brun genom att använda soltabletter? Betakaroten stimulerar iallafall din kropp att producera nya hudceller som motverkar fria radikaler. Intaget av A-vitamin påverkar din hud positivt, din hy läker snabbare, du får bättre motstånd för bölder, psoriasis och hudutslag (akne). Även din mörkersyn blir bättre vid intag av A-vitamin. Att använda brun utan sol tabletter som innehåller A-vitamin är således bra.

Betakaroten hjälper mot ultra-violetta strålar

Genom att din kroppar ständigt utsätts för fria radikaler, vid intag av tobaksrök, avgaser och solljus. Din kropp har ett eget naturligt försvar mot fria radikaler, de kallas antioxidanter. Betakaroten, A-vitamin är en av de mest kända antioxidanterna. Betakaroten hjälper även till att skydda din hud mot skadliga ultra-violetta strålar.

Att köpa betakaroten

Betakaroten ger en bättre effekt när den kombineras med E-vitamin. Du kan även kombinera Betakaroten med C-vitamin för att få bättre effekt. Med C-vitamin och betakaroten förstärks den antioxiderande effekten. Priset för Brun utan sol tabletter varierar, men generellt sätt så kostar en månadsbehandling cirka 150-250 kronor.

Soldusch

Brun hy med soldusch

Brun hy med soldusch

Att bli brun utan sol genom att använda soldusch bli mer och mer populärt. Nuförtiden hittar du en soldusch hos närmaste SPA, bad- och gymanläggningar, solarier och skönhetssalonger. Tider och priser för solduschar varierar, går du på en obemannad soldusch blir självfallet priset lägre. För den ovane kan det vara bekvämt att först besöka en bemannad soldusch.

Tar bara några sekunder att bli brun med solduschen

Tidsmässigt tar det endast 12-30 sekunder att bli brun utan sol med en soldusch. I alla fall om du endast räknar själva duschen. Efter det måste du låta solmedlet torka på din kropp. Du kan visserligen ta på dig dina kläder efter bara några minuter men effekten av en soldusch verkar i cirka fyra timmar till och du kommer successivt att bli brunare.

– En soldusch håller i sig cirka 4-5 dagar.

Brun hy med spraytan

Brun hy med spraytan

Vill du bli brun utan sol? Då kanske spraytan är en bra metod för dig. Att köpa en sprayburk innehållande spraytan för hemmabruk har flera fördelar, du bland annat att få en jämn, fräsch och brun hy, att använda spraytan för hemmabruk är dessutom billigt jämförelse med dyra solarium, – du slipper nu även stå i kö för att bli brun.

Spraytan är ofta luktfri

Spraytan är ofta luktfri att och verkar omedelbart efter att du sprayat/duschat dig. Precis som med en soldusch så dröjer det cirka fyra till sex timmar innan solsprayen har nått sin bästa effekt. En burk med spraytan räcker till cirka två helkroppsduschar eller cirka 20 st ansiktsduschar.

Brun hy med solarium

Brun hy med solarium

Vill du få en brun hy utan att sola, men varför vill du bli brun utan solen?

Att använda solarium är den traditionella metoden för att bli brun utan sol. Men frågan är om solarium verkligen är speciellt nyttigt för din hy? Studier har visat att din hy inte blir tåligare mot solen, dvs du lurar bara dig själv om du solar solarium inför en utlands semester.

Din hy föråldras exempelvis fortare om du solar i solarium. Läs istället hur du kan undvika att sola i solarium och istället få en fräsch och vacker hy genom olika brun-utan-sol behandlingar.

Brun hy med solkräm

Brun hy med solkräm

Ett bra tips för dig som aldrig använts brun-utan-sol-produkter är att börja med en produkt som har krämig konsistens. Även om spray och skum varianterna känns frestande, så är solkrämen att föredra för nybörjare. Blanda gärna din brun-utan-sol-kräm med vanlig kroppslotion för att få en jämnare solbränna. Tänk på att ta lika mycket av varje och massera nu noggrant in solkrämen i din hy.

Missfärgning med solkräm

Efter applicering tvätta dina händer noggrant, för att slippa missfärgning. Använd mindre solkräm på dina armbågar och knän eftersom huden där suger upp mer än din övriga hud, vilket annars kan leda till missfärgning.

Solkräm = Orange?

Med dagens brun utan solkrämer slipper du att lukta illa eller bli gul/orange för att få färg på din hy. Numera får du med dagens brun utan solkrämer en jämn, vacker och fräsch solbränna – på mindre än en timme. Avslutningsvis, tänk på att brun utan sol metoder inte ger dig ett bättre skydd i solen. Använd alltid rekommenderat solskyddsfaktor när du vistas i solen.

Brun hy med melanotan

Brun hy med melanotan

Så kan du bli brun utan solen med Melanotan? Under fem dagar tar du injektioner som innehåller melanotanet. Medlet sägs göra dig kåt, smal och brun utan sol. I skrivande stund finns inga kända bieffekter och det är inte förbjudet i Sverige. Läkare i Sverige avråder dig dock att injicera medlet i din kropp. Prismässigt ligger en behandling på cirka 2000 kronor.

  • Melanotan utvecklades i mitten av 80-talet i Arizona och är ett syntetiskt hormon.
  • Målet med melanotan var att bli brun utan sol.
  • Melanotanet ökar din sexlust och reducerar aptiten.
  • Melanotan finns inte i pillerform utan måste injiceras.

Brun hy med solpuder och bronzer

Brun hy med solpuder och bronzer

Kärt barn har många namn. Solpuder kallas även för bronzer och bronzerpuder. Solpuder och bronzer är en effektiv metod för att bli brun utan sol. Solpuder kommer att ge dig en snygg och fräsch fake-solbränna. Behandlingen fungerar så att du tar en modell större puderborste och sveper några drag över dina kinder. Generellt sett så är solpuder från kändare märken dyrare, men då har de en tendens att både räcka längre och ge en naturligare fake-solbränd hy. För dig som vill läsa mer om solpuder och bronzer finns det en hel del online.

Anledningar till solpuder och bronzer

Solpuder är så populärt eftersom brun-utan-sol-behandlingen ger dig:

  • * Omgående resultat.
  • Snygg, fräsch och naturlig solbränna.
  • Enkelt att applicera och efter användningen enkel att tvätta bort.
  • En solpuderburk räcker länge.
  • Priset delat i antalet solpuder behandlingar ger ett mycket lågt pris.

Brun hy med sol servetter

Brun hy med sol servetter

Du kan köpa brun utan sol servetter för att bli brun utan solen. Du stryker ett tunt lager med en servett som innehåller det aktiva ämnet DHA, Dehydroxvacetone. Med brun utan sol servetterna kan du själv bestämma hur brun du vill att din hud ska bli. Men för att behålla brunheten i din hud krävs det att du använder servetterna två till tre gånger i veckan. Att använda sol servetter är ofarligt, enkelt att applicera och har ett lågt pris.

Att köpa sol servetter

Brun utan sol servetterna kan du köpa i storpack, om du köper ett packet servetter innehåller det cirka 8-10 servetter och kostar cirka hundra kronor. Köper du servetterna var för sig, kostar de cirka 15-20 kronor stycket. Brun utan sol servetterna kladdar eller missfärgar inte av sig på dina kläder så länge du kommer ihåg att noga tvätta av dina händer efter applicering.

Brun hy med malignt melanom

Brun hy med malignt melanom

När man bränner sig ökar riskerna för malignt melanom!

För varje gång som du bränner dig under solens strålar, desto större blir risken att du kommer drabbas av hudcancer (malignt melanom). Det är alltså inte farligt att få en brun hy, utan det är när du bränner dig som riskerna ökar. Du känner igen symptomen (malignt melanom) genom större brun-svarta fläckar, cirka 5-6 mm stora. Fläckarna har ojämn form och skiftar i färg, brun, svart och i vissa fall även vit.

En kommentar

  1. Har använt Betakaroten under ett par års tid nu och jag är mycket nöjd med dessa kapslar. Min hud får en lite brunare nyans och jag har även märkt att jag lättare blir mer brun när jag vistas i solen ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *